Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas-csokis tobozkeksz recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor 1 csipet
» 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás
» 20 dkg margarin, 20 dkg mangalica zsír 1 db citrom héja és leve
» Tetejére:
» 3 ek cukor, 1 púpos teáskanál fahéj
» Mártáshoz:
» 30 dkg étcsokoládé, 2 ek napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Tésztához:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.A tésztából lisztezett kézzel diónyi golyókat formálunk.A golyókat vízcsepp formára alakítjuk.
Egy lisztbe mártott ollóval a tészták mindkét oldalán kb. 4-5 mm-ként 45 fokos szögben bevágásokat ejtünk.Praktikusabb egy vastagabb pengéjű késsel a tészta alá nyúlni, és így átemelni a tepsibe, kicsi helyet hagyva a tobozkák között.Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
Tetejére:
Egy edénykében összekeverjük a cukrot a fahéjjal.Megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Mártáshoz:
A csokit kockára törjük egy tálkában. Hozzáadjuk az olajat.
Egy másik edénykében vizet melegítünk, és a forró vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Megmártjuk benne a kekszeket, és sütőpapírra fektetjük. Ha megszilárdult a csoki, szépen leválik a sütőpapírról.
Megjegyzés / tipp:

Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk, célszerű két csokis felet összefordítva, hogy ne maszatolják össze egymást a kekszek.
A felsorolt hozzávalókból 12 adag lesz
Azért írtam fent kilencet,mert attól többet nem enged.
0 komment 1 ember kedveli szaszi98
2013.12.21 14:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta hozzávalóit, tálban összedolgozzuk, hűtőben hagyjuk, tésztából lisztezett, golyókat vízcsepp, lisztbe mártott, tészták mindkét, vastagabb pengéjű, tobozkák között, edénykében összekeverjük, fahéjas cukorral, csokit kockára, másik edénykében, forró vízgőz, felsorolt hozzávalókból, hőlégkeveréssel, összedolgozzuk, felolvasztjuk, megszilárdult, összekeverjük, hozzávalókból, Előmelegített, összefordítva, sütőpapírról, Praktikusabb, sütőpapírral, bevágásokat, Légmentesen, maszatolják, sütőpapírra, fémdobozban, hozzávalóit, étcsokoládé, melegítünk, Hozzáadjuk, Megmártjuk, csokoládét, kibélelünk, edénykében, lisztezett, edénykében, Tésztához, liszt csomag sütőpor csipet, Tetejére, cukor púpos teáskanál fahéj, Mártáshoz, étcsokoládé napraforgó olaj,
Almás palacsinta
0 komment 7 ember kedveli
Ropogós csirkefalatok
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Tepsis krumpli savanyú káposztával
0 komment 4 ember kedveli
Boros-káposztás pogácsa
1 komment 17 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Lekváros linzerkoszorú
0 komment 9 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 4 ember kedveli
Dübbencs
0 komment 5 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Csőben sült tortellini !
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.